söndag 7 september 2008

Entrén







Nu äntligen är jag klar med dörren... den är nu vit. Förut var den blå som husets träpanel...

I fredags var jag ledig... då passade jag på att pyssla om lite vid entrén. Det är ju alltid mycket trevligare när man får gäster o det ser välkomnande ut redan på utsidan.

Ledig även på lördagen... men då regnade det hela dagen... så det blev en tur till Ikea o Blomsterlandet. Köpte några murgröna, vita ljung, silver ek, silver girlang... har inte planterat dessa ännu. Återkommer

I dag har jag plockat in mycket av sommaren.. fontänen är övertäckt med presenning jag vet inte om det behövs, men jag gjorde så i år. Jag har ju inga blommor runt den ännu.. så det var inga problem.

Har grävt ner blommor i trädgårdslandet som har varit i krukor tex buxbom, clematis. Rosorna på stam får jag ta lite senare... för de täcker jag helt med jord. Hur jag ska göra med Lavendel på stam det vet jag ej... någon som vet!!! Hur förvarar man Olivträdet?

Jag har målat om mina små ljushus... Köpte dom i julas... då var de röda, men med en sprayburk så blev de vita.


Ha en bra början på veckan.


Kram Chatarina

7 kommentarer:

me and alice sa...

Vad fint det blev när dörren blev vit och så mysigt med så många lyktor. Kan tänka mig vad mysigt det är när du tänder dom om kvällarna...
Tror att du ska ta in olivträdet. Kanske inte in i värmen direkt utan vänja det vid tex garagevärme först och sen in. Jag hade ett jätteolivträd för många år sedan. Det stod ute för långt in på hösten och tappade då alla sina blad. Trodde väl han var en björk eller något *fniss*. Såg inte så kul ut att ha det inne den vintern, men det överlevde dock!
Hi,hi blev så full i skratt när jag såg vad er lilla "Emil" gjort! E´dom inte för roliga de små sötnosarna...
Ha en go Söndagkväll!
Kram Susanne

White Season sa...

Hej hej, Så fint det är...du är så duktig! Så välkomnande och höstigt på ett fint sett...
Lavendel på stam har jag fått att övervintra ute i landet...helt otroligt, men har du det i kruka kan du nog ha det ute om du vill men täcka krukan med något. Olivträdet får du ta in, men det trivs att stå lite kallare om det går, jag ställer mitt i glasverandan där är det kallt stengolv så det trivs perfekt där.
Vad kul att du ska till Linköping, ja det är nu i helgen, och idag känner jag mig bättre, är dock hemma men ska till jobbet i morgon. Har jag tur kanske jag kan komma över några biljetter, då kan jag skicka dem till dig. Och så får du leta rätt på mig :-) Jag ska stå i Vi i Villas monter, Skandia Mäklarna och så jag "Hemlikt" :-) Kram kram Malin

Sallys hus sa...

ååå...så fint det blev!
Nu måste jag göra något åt skrot upplaget utanför vår entré....suck...
jag skrattar högt här för mig själv åt er lille Emil...ha ha......
Kraaaam

Norrbacken sa...

Vad fint du har! Mysig entré. Tack för titten.

kram Linnéa

Viveka i Bläckhornet sa...

Ja tänk vilken skillnad det blir med lite vit färg.Jag målade om vår ytterdörr i vårt förra hus och många trodde vi köpt ny.
Och så fint du dekorerat utanför,ser jätte mysigt ut!
Kram Viveka

Sallys hus sa...

Hallå där!
Jag kom just på att jag tror inte jag svarat på ditt mail....
Jag fixar en kjol i morgon....:)
Kraaam

Sallys hus sa...

Hallå där!

Meee fix....:)
Kom du bara....:)
Kraaam